Mobirise
free css templates

Arhiva novosti


Mobirise

Saopštenje Ministarstva zdravlja

30.10.2021
Nema povlašćenih u pregovorima sa ministarkom zdravlja: Sve zaposlene istovjetno čujemo. O statusu ljekara i svih ostalih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore, za Ministarstvo zdravlja ne postoji nijedan ni grupni ni individualni povlašćeni pregovarač.
Za ministarku zdravlja, dr Jelenu Borovinić Bojović, svi zaposleni u zdravstvu imaju istovjetan tretman u kontekstu sluha za njihove probleme i potrebe. Nijedan zaposleni ne treba da misli da je članstvom u bilo kojoj organizaciji povlašćen, niti da onaj ko je van tih organizacija, oštećen.
 Ministarstvo zdravlja čuje glas svakog zaposlenog.
U međuvremenu, podsjećamo da je Ministarstvo zdravlja u dogovoru sa kolegama iz Ministarstva finansija postiglo dogovor da već od 1. januara 2022. godine plate ljekara budu veće za 200 eura, a sestrama za 120 eura.


Mobirise

Dopis zaposlenima u Kliničkom centru CG

14.07.2021.
Poštovane koleginice/ge,
Obavještavamo vas da smo od Službe za računovodstvo i finansije Kliničkog centra Crne Gore dobili zvaničan dopis, u kojem nas obavještavaju da će zaposleni moći da uzimaju potvrde za trgovinu robe na rate, u intervalu od 07-11h svakog radnog dana.
Srdačan pozdrav
Rukovodstvo Nezavisnog sindikata


Mobirise

E-peticija USSCG protiv ukidanja neradne nedjelje u trgovini! Podrži, potpiši!

19.03.2021.
Zbog sve učestalijih inicijativa poslodavačkih udruženja prema Vladi Crne Gore za ukidanje člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim je propisano da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika, ali i najave Vlade Crne Gore da će razmotriti navedene inicijative, Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pokrenula je elektronsku peticiju sa ciljem dobijanja podrške od članstva i građana za očuvanje neradne nedjelje i slobodnog dana u dane državnih i drugih praznika za zaposlene u trgovini na veliko i malo.
Polazeći od toga da:
– se radi o sektoru u kome se najčešće krše radna prava, gdje zaposleni/e rade prekovremeno, gdje su uskraćeni za pravo na puni godišnji odmor, slobodan dan u toku sedmice, slobodan dan u vrijeme praznika;
– da ne postoje negativni ekonomski efekti za poslodavce budući da se trgovina sa nedelje prelila na ostale dane u sedmici;
– da svaka porodica ima pravo na jedan zajednički dan u sedmici;
– da su zaposleni u trgovini na prvoj liniji odbrane protiv COVID-19 i da ne smijemo njih i njihove porodice izlagati dodatnom riziku od obolijevanja;
– da Crna Gora želi punupravno članstvo u EU u kojoj se se teži uvođenju 30-satnog radnog vremena i četvorodnevne radne sedmice, ovim vas pozivamo da se zajednički usprotivimo neopravdanim incijativama poslodavačkih udruženja usmjerenih na uskraćivanje osnovnih prava za oko 40.000 zaposlenih u sektoru trgovine i očekujemo da ćemo zajedničkim naporima očuvati njihovo pravo na minimalne uslove dostojanstvenog rada!
Ukoliko podržavate našu inicijativu proslijedite je svima u okruženju, a vašu podršku iskažite potpisivanjem E-peticije protiv ukidanja neradne nedjelje u trgovini
Vaša podrška biće snažan argument našim naporima koje ćemo usmjeriti prema Vladi Crne Gore kako bi odbacila inicijativu poslodavačkih udruženja za ukidanje člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini.

E-peticija protiv ukidanja neradne nedjelje u trgovini – Podrži, potpiši!


Mobirise

Dopis zaposlenima u Kliničkom centru CG

30.12.2020.
Poštovane koleginice/ge,
Srećne Novogodišnje i Božićne praznike želi Vam Nezavisni sindikat KCCG. Obavještavamo Vas da je rukovodstvo sindikata obezbijedilo i podijelilo novogodišnje poklone, za mali dio velikih snova svih nas, za našu djecu🍀
Srdačno.


Mobirise

Borba za zdravstvo i nakon pandemije

19.10.2020.
Sindikat zdravstva Crne Gore organizovao je danas press konferenciju na temu „Aplauzi nijesu dovoljni“ povodom nedjelje akcije i mobilizacije radnika u sektoru zdravstva, koju obilježava Evropska federacija sindikata javnih službi (EPSU) pod parolom: „Starajte se o nama da bismo mi mogli da se staramo o vama!”


Mobirise

Srećan Ramazanski Bajram

24.05.2020.
Poštovane kolege i koleginice,
Svim članovima muslimanske vjeroispovjesti želimo srećan Ramazanski Bajram!
Rukovodstvo Nezavisnog sindikata KCCG


Mobirise

Čestitke za 1. maj Praznik rada

01.05.2020.
Poštovane kolege i koleginice,
Povodom 1. Maja Medjunarodnog praznika rada, upućujemo Vam najiskrenije čestitke i želimo mnogo uspjeha u životu i radu uz nastojanje da izgradimo bolji, pravedniji, slobodniji i humaniji svijet!
Rukovodstvo Nezavisnog Sindikata KCCG


Mobirise

Saopštenje Unije slobodnih sindikata Crne Gore

27.04.2020.
Na prvoj liniji odbrane u borbi protiv koronavirusa našli su se naši zdravstveni radnici. Zato, nedjelju obilježavanja zaštite i zdravlja na radu počinjemo upravo sa njima, našim herojima.


Mobirise

Srećan Vaskrs!

19.04.2020.
Poštovane koleginice/ge,
Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti Srećan Vaskrs želi
Rukovodstvo Nezavisnog sindikata KCCG


Mobirise

Dopis zaposlenima u Kliničkom centru CG

25.02.2020.
Poštovane koleginice i kolege,
Nezavisni sindikat je povodom “Osmog marta” organizovao 06.03. sa pocetkom u 20h, proslavu, u restoranu Odzaklija. Istog dana će svim koleginicama koje su članice Nezavisnog sindikata biti uručen poklon povodom istog.
Rukovodstvo NSKC


Mobirise

Srećan Božić!

25.12.2019.
Poštovane koleginice/ge,
Svim članovima katoličke vjeroispovijesti, želimo srećan Božić, mnogo lične i profesionalne sreće!
Srdačno,
Rukovodstvo Nezavisnog sindikata


Mobirise

Dopis zaposlenima u Kliničkom centru CG

02.12.2019.
Poštovane kolege i koleginice,
Obavještavmo vas da je na IV Kongresu Republičkog reprezentativnog Sindikata zdravstva ponovo izabran predsjednik Dr.Vladimir Pavićević, članovi Glavnog odbora i donešnen Statut o radu za četvorogodišnji period.
Rukovodstvo Nezavisnog Sindikata Kliničkog Centra Crne Gore


Mobirise

Medjunarodne sportske igre zdravstvenih radnika

18.10.2019.
Poštovane kolege,
Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da su sportske ekipe NSKC učestvovale na medjunarodnim sportskim igrama zdravstvenih radnika održanih u Ćanju i ostvarile impresivne rezultate!
Dokazali smo da smo svi za jednog i jedan za sve. Drage kolege sportisti,hvala što ste svim članovima NSKC priuštili svoj veliki doprinos. PONOSNI SMO NA SVE VAS!
Rukovodstvo NSKC


Mobirise

Važna informacija

12.09.2019.
Poštovane koleginice/ge,

Zbog velikog broja zaposlenih koji nam se obraćaju sa pitanjem šta se dešava ovih dana i zbog čega se na radne jedinice donase papiri za potpisivanje pristupanja sindikalnoj organizaciji, želim da Vas informišem da to rade kolege iz Sindikaine organizacije čiji je predsjednik Nebojša Radonjić. Postavija se pitanje zbog čega to rade ukoliko imaju legitimnu dokumentaciju. Ustav i zakon jemči slobodu sindikalnog udruživanja i vaše je neotudjivo pravo da odlučite kojem sindikatu čete pripadati, ali je neophodno da dobijete punu informaciju o čemu se radi. Sindikalna organizacija Kliničkog centra Cmc Gore čiji je predsjednik Nebojša Radonjić (sami znaie koliko ste informisani o ovom izboru) više nije članica Sindikata zdravstva Crne Gore čiji je predsjednik dr Vladimir Pavićević, reprezentativnog sindikata na granskom nivou i jednog od osnivača Stambene zadruge zdravstvenih radnika, koji ovih dana pokreće kampanju za povećanje zarada zaposlenima. Nezavisni sindikat Kliničkog centra je član Sindikata zdravstva i namjeravamo da damo puni doprinos aktivnostima granskog sindikata za povećanje zarada i izmjeni Granskog kolektivnog ugovora. Svi vi koji želite da budete članovi sindikalne organizacije čiji je predsjednik Nebojša Radonjić treba da potpišete papire koje Vam donose i bićete Članovi sindikata čija je glavna aktivnost da od vaših para više puta godišnje šalje stotine i stotine mladih na sportske susrete. Svi vi koji želite da i dalje budete članovi Sindikata zdravstva Crne Gore, potrebno je da se priključite Nezavisnom sindikatu Kliničkog centra i da nam pomognete u pravoj sindikalnoj borbi.  
Srdačan pozdrav, 
Predsjednica Ratka Prodanović


Mobirise

Konkurs za raspodjelu sredstava

02.09.2019.
Poštovane kolege i koleginice,
Obavještavamo Vas da je danas Stambena zadruga zdravstvenih radnika Crne Gore ZDRAVSTVO objavila KONKURS za raspodjelu sredstava za poboljšanje uslova stanovanja članovima stambene zadrugezdravstvenih radnika Crne Gore, po povoljnim uslovima.
Srdačan pozdrav,
Rukovodstvo Nezavisnog sindikata KCCGMobirise

Obavještenje

27.05.2019.
Poštovane koleginice i kolege,
Želim da Vas informišem da smo od Sindikata zdravstva Cme Gore dobili informaciju o dinamici i načinu isplate sredstava koja su zaposlenima u iznosu od 1% od osnovne zarade odbijana tokom 2017 i 2018 godine. Sredstva koja su odbijana tokom devet mjeseci 2017. godine će se zaposlenima isplatiti zbirno uz junsku zaradu ove godine. Sredstva koja su odbijana tokom dvanaest mjeseci 2018. godine će se zaposlenima isplatiti uz junsku zaradu 2020, godine.
Srdačan pozdrav!
Predsjednica: Ratka ProdanovićMobirise

Obavještenje

27.03.2019.
Poštovane koleginice i kolege, 
Dostavljamo Vam Potvrdu Ministarsva rada i socijalnog staranja sa kojom se potvrdjuje da je Nezavisni sindikat Kliničkog centra Crne Gore upisan u Registar sindikalnih organizacija.
Srdačan pozdrav
Rukovodstvo Nezavisnog sindikataMobirise

Obavještenje o Osnivačkoj skupštini Nezavisnog sindikata KCCG

26.03.2019.
Poštovane koleginice i kolege, 
Obavještavamo Vas da je 04.marta ove godine održana osnivačka skupština Nezavisnog sindikata Kliničkog centra Crne Gore, koji je upisan u registar sindikalnih organizaclja Ministarstva rada i socijalnog staranja 21.03.2019.g. Naša organizacija će se baviti aktivnostima na poboljšanju statusa zaposlenih u KCCG i naše opredjeljenje je da u okviru Sindikata zdravstva Crne Gore damo svoj puni doprinos unapredjenju uslova rada i materijalnog položaja zaposlenlh u Kliničkom centru i ukupnom zdravstvenom sistemu Crne Gore.

Razlozi osnivanja Nezavisnog sindikata Kliničkog centra su:
- nedovoljan sindikalni angažman po pitanju regulisanja prava zaposlenih na dodjelu jubilarnih nagrada (već sedam godina zaposleni u Kliničkom centru ne dobijaju jubilarne nagrade)
 - neadekvatan nivo zaštite na radu ( iako je Zakonom o zaštiti na radu predvidjenovim ustanovama bude odredjen dovoljan broj predstavnika zaposlenih za zaštitu na radu, u Kliničkom centru Crne Gore to još nije uradjeno);
- neadekvatne zarade zaposlenih. Od 2016. godine zarade nijesu povećavane, a kod činjenice i da je Vlada Crne Gore prepoznala potrebu većeg ulaganja u zdravstveni sistem i u odnosu na 2018.g. povećala budžet za zdravstvo za 33 miliona eura, obaveza sindikata je bila da se izbori da dio tih sredstava bude opredijeljen za plate a to se nije desilo, jer da je samo polovina ovih sredstava opredijeljena za zarade bi bile povećane za 17%.

Poštovane koleginice i kolege,
Bićemo tu da zajedno riješavamo sve probleme i da u iskrenom socijalnom dijalogu sa poslovodstvom unaprijedimo naš radni ambijent i zaštitimo naše ekonomske i profesionalne interese.
lzvršni odbor Nezavisnog sindikata ima 11 članova:
Predsjednik skupštine Nezavisnog sindikata je dr Željko Babović
Predstavnik za odnose sa javnošću je dr Batrić Babović
Sekretar Nezavisnog sindikata je Karolina Radinović
Potpredsjednici : Ljubo Jovović, Željko Božović i Miljan Vujović 
Predsjednica ; Ratka Prodanović 

Poruka našeg Sindikata svim zaposlenima je da se za sve probleme koje imaju pisanim putem obrate Poslodavcu i svom sindikatu, ono što mi garantujemo je da ćemo sve probleme riješavati prevashodno mirnim putem unutar ustanove, jer je poštenije, realnije i bolje i za zaposlenog i za poslodavca, a nikada senzacionalistički da udovoljimo apetitima novinara i skrenemo pažnju javnosti na naša imena.
Ovim putem Vas obavještavamo da ćete o svim našim daljim redovnim aktivnostima ( Ugovorima, mjestima za odmor i rekreaciju za naše članove, dopunskim kolektivnim osiguranjem i dr...) bitl pravovremeno informisani 
S poštovanjem,

Predsjednica Nezavisnog sindikata Kliničkog centra CG
Ratka Prodanović

paginations-options-and-designs

Nezavisni sindikat
Kliničkog centra Crne Gore

Adresa

Džona Džeksona bb
81000 Podgorica
Crna Gora